Juhasta

Olen työskennellyt riippuvuuksien parissa lähes 20 vuotta. Olen auttanut  satoja päihderiippuvaisia ymmärtämään ja hyväksymään addiktiosairauttaan, sekä vapautumaan päihteiden käytöstä​ saavuttaen täysin uuden elämäntavan.

Uskon, että oikean hoidon ja riittävän tuen avulla ihminen pystyy tekemään merkittäviäkin elämänmuutoksia lähtökohdistaan ja elämänhistoriastaan riippumatta. Riippuvuus kahlitsee ihmisen itseään toistaviin rutiineihin ja rituaaleihin vaikuttaen tuhoisasti kaikkiin elämän osa-alueisiin.

Merkittävissä elämänmuutoksissa ihminen usein tarvitsee ulkopuolista apua ja tukea haastavien tilanteiden kohtaamiseen ja käsittelemiseen.

Intohimonani on inspiroida, rohkaista ja tukea muutoksen tiellä. Autan asiakastani ymmärtämään paremmin itseään, henkilökohtaisia muutostarpeitaan, sekä näkemään pienet onnistumiset, jotka mahdollistavat isommat elämänmuutokset. Suurinta nautintoa minulle tuottaa nähdessäni asiakkaan elämän ilon, energiatasojen ja luottamuksen lisääntyvän. Samalla hän ymmärtää muutoksen tapahtuneen omien valintojensa seurauksena.

Minulla on vuosien kokemus tavoitteellisesta yksilön ja ryhmän ohjaamisesta, sekä päihderiippuvuuden ja hoidon tarpeen arvioinnista.

Olen saanut paljon kiitosta inspiroivasta, innostavasta ja helposti ymmärrettävästä tavastani ohjata asiakkaitani ymmärtämään riippuvuussairautta ja riippuvuudesta toipumista. Auttaakseni asiakkaitani paremmin kehitän itseäni jatkuvasti. Kiinnostukseni henkilökohtaiseen kehitykseen on vienyt minua (enenevässä määrin myös) auttamaan ihmisiä toteuttamaan muutoksia ja saavuttamaan tavoitteitaan elämän eri osa-alueilla.

Elämä on opettanut minua ajoittain kovalla kädellä, joten tiedän mitä on olla autettavana. Tiedän myös, miten elämänsuunnan pystyy muuttamaan täydellisesti toivottomaltakin tuntuvasta tilanteesta. Elämänkokemukseni ovat myös opettaneet minua ymmärtämään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkityksen pitkäkestoisten elämänmuutosten toteuttamisessa.

Työkokemukseni

Valtaosan työurastani olen tehnyt yksityisellä päihdehoitoklinikalla vastaavana päihdeterapeuttina. Työn kuvaani on kuulunut muun muassa päihderiippuvuuden ja hoidon tarpeen arviointi, hoitosuunnitelmien laatiminen, “case management”, opetukselliset luennot, sekä yksilön ja ryhmän ohjaaminen.

Riippuvuussairauden tunnistamista, ymmärtämistä ja hoitamista olen kouluttanut muun muassa päihdetyön toimijoille, lastensuojelun ja perhetyön ammattilaisille, sosiaalityöntekijöille, sekä päihdetyön opiskelijoille.

Olen kouluttanut myynnin ammattilaisia tavoitteiden saavuttamisesta sekä kokonaisvaltaisen kehityksen merkityksestä. Minua on pyydetty myös luennoimaan  elämäntapamuutokseen tähtääville valmennusryhmille tavoitteiden saavuttamisesta.
Lisäksi olen konsultoinut sosiaalityöntekijöitä ja lastensuojelun toimijoita päihdeasiakkaiden auttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Olen kouluttautunut riippuvuuden hoitoon muun muassa Skotlannissa Napier Universityn ja Castle Craig Hospitalin koulutusohjelmassa.

Työssäni käyttämät viitekehykset; Minnesota-hoito, yhteisöhoito, Realiteettiterapia, Valinnan teoria, Kognitiivinen käyttäytymisterapia, NLP

Ota rohkeasti yhteyttä juha@juhalantz.com / 040 839 8390 ja keskustellaan, miten voin olla avuksi.

Palautteita

”Se taisi olla vuosi 2011 kun tapasin Juhan ensimmäistä kertaa. Opiskelin päihdetyön ammattitutkintoa Pirkanmaan ammattiopistossa. Juha vakuutti kokemuksellaan ja tiedollaan jo tuolloin. Varma ja hyvä ote päihdetyön asioissa teki vaikutuksen. Myöhemmin sain ilokseni työskennellä Juhan työkaverina ja samalla se oli oiva tapa oppia päihdetyön arjesta. Juhassa kulminoituu paketti kokemusta, tieto-taitoa sekä persoonallista viileää rohkeutta. Työkaverina ja kaverina Juha on reilu ja toisen mielipidettä kunnioittava huumorintajuinen tyyppi, johon voin sanoa luottavani kuin muuriin. 

 Christa Ahonen, Sairaanhoitaja. Nyt järjestötyössä päihdetyön suunnittelijana.

”Juha on rautainen asiantuntija, jolla on vankan ymmärryksen ja osaamisen lisäksi kyky pysäyttää kuulija asian äärelle lahjakkaalla esiintymisellään. Häntä on ilo kuunnella!

Oma kokemustausta tuo Juhan ammatilliseen osaamiseen syvän ymmärryksen addiktiosairaudesta ja siitä toipumisesta, häntä kannattaa kuunnella tarkasti niin asiakkaiden kuin ammattilaistenkin.

Lämmin suositus!”

Tuula Nissinen , Sosiaalityöntekijä